fbpx
Comunicate de presa

Comunicat de presă

Data: 27.05.2019

APLICAŢIE SMART METERING PENTRU CONSUM UTILITĂŢI ŞI PRODUCŢIE REALIZATĂ

Proiectul “APLICAŢIE SMART METERING PENTRU CONSUM UTILITĂŢI ŞI PRODUCŢIE REALIZATĂ”, Cod SMIS 2014+106965, finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020   a fost implementat de către VEL PITAR SA și a avut o valoare totală de 1,058,885.80 lei din care 889,820.00 lei valoare totală eligibilă formată din 756.347 lei valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR și 133.473,00 valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul national. Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către Direcţia Regională de Infrastructură (DRI) Piteşti.   

Obiectivul general al proiectului a fost implementarea unui sistem de monitorizare a consumurilor de utilităţi şi producţie realizată la consumatorul industrial VEL PITAR SA – unitatea de producţie de la punctul de lucru Râmnicu Vâlcea, identificarea şi implementarea de măsuri de eficienţă energetică în vederea înregistrării de economii în consumul de energie şi evitarea emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelul societăţii.

Pentru toate detaliile proiectului – click aici


Comunicat de presă

Bucuresti, 17 aprilie 2018

APLICAŢIE SMART METERING PENTRU CONSUM UTILITĂŢI ŞI PRODUCŢIE REALIZATĂ - implementarea unui sistem de monitorizare a consumurilor de utilitati si productie realizata la consumatorul industrial VEL PITAR SA – unitatea de productie de la punctul de lucru Ramnicu Valcea.

Vel Pitar, cea mai mare companie de panificatie din Romania si lider de piata, anunta proiectul de implementare a unui sistem de contorizare consumuri de utilitati.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Capacitate intarita in ceea ce priveste identificarea si implementarea unor masuri adecvate de eficienta energetica;
  2. Contorizarea avansata a consumului energetic (energie electrica, gaz metan, energie termica, abur, aer comprimat si apa),identificarea pierderilor de energie si a potentialului de economisire prin implementarea unui sistem integrat de management energetic (hardware si software), compus din 3 nivele ierarhice (instrumentatie de camp, RTU si statie Master);
  3. Promovarea unui instrument de masura online a efectelor pozitive asupra mediului si un potential efect de incura-jare pentru alti actori economici din industrie.

Pentru toate detaliile proiectului – click aici

Despre Vel Pitar - este cea mai mare companie de panificatie din Romania, cu 12 unitati de productie situate in 10 orase principale ale tarii. Vel Pitar ofera clientilor din toata tara produse de panificatie si morarit de calitate superioara, in acord cu cerintele legale si de reglementare nationale si europene.


Comunicat de presa

Bucuresti, 30 august 2017

Vel Pitar in top 10 cele mai valoroase portofolii de branduri romanesti

Vel Pitar, cea mai mare companie de panificatie din Romania si lider de piata, a fost inclusa in clasamentul celor mai valoroase 10 portofolii de branduri romanesti in cadrul studiului Brand Finance Romania 50. Acest clasament reprezintă prima evaluare sistematică și riguroasă a celor mai valoroase 50 de branduri românești, precum și a principalelor portofolii de branduri locale.

Evaluat la 15.2 milioane euro, Vel Pitar are unul dintre cele mai puternice portofolii multi-brand locale. Prin brandurile sale Grau Intreg, French Toast, Sylvester Graham, de Vel Pitar, Chef Gourmand, compania a adus in fata clientilor produse cu valoare adaugata ce raspund exigentelor unor consumatori din ce in ce mai educati.

Includerea Vel Pitar in acest clasament reprezinta dovada exploatarii cu succes a portofoliului de branduri proprii. De mai mult de 15 ani, compania mizeaza pe cele mai moderne tehnologii pentru a mentine standardele de calitate in industria in care activeaza.

Grupul Vel Pitar este cea mai mare companie de panificatie din Romania, cu 12 unitati de productie situate in 10 orase principale ale tarii. Vel Pitar este lider de piata in categoria de panificatie, oferind clienţilor din toată ţara produse de panificaţie şi morărit de calitate superioară, în acord cu cerinţele legale şi de reglementare naţionale şi europene.

Anunţ Public
Privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

S.C. VEL PITAR S.A. anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul “Extindere, recompartimentare şi modernizare fabrică de pâine” în municipiul Piteşti, Str. Nicolae Bălcescu nr. 154, Jud. Argeş.

Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Argeş, Str. Egalităţii  nr. 50A, Jud Argeş, în zilele de luni până joi, între orele 9:00 – 13:00.

Observaţiile publicului se primesc zilnic sub semnătura şi cu date de identificare la sediul APM Argeş, Str. Egalităţii  nr. 50A, Jud. Argeş.

Comunicat de presa
Bucuresti, 9 august 2016
Vel Pitar obtine certificarea internationala IFS privind siguranta alimentara pentru fabricile sale din Brasov si Cluj-Napoca

Vel Pitar, cea mai mare companie de panificatie din Romania si lider de piata, a obtinut o importanta certificare internationala (IFS 6) privind siguranta alimentara pentru fabricile sale din Brasov si Cluj-Napoca, la finalul lunii iulie, dupa ce la inceputul acestui an obtinea aceeasi prestigioasa certificare pentru fabrica Bucuresti Libertatea.
Certificarea IFS 6 atesta faptul ca produsele realizate in fabricile din Brasov si Cluj-Napoca sunt de calitate superioara si respecta toate standardele internationale in domeniu, la fel cum se intampla si la fabrica din Bucuresti, una dintre cele mai mari din tara.
Cele doua unitati de productie au obtinut procentaje de peste 94% in urma auditului realizat de experti din Danemarca.
Pentru a obtine standardul IFS 6, fabricile Vel Pitar au demonstrat ca respecta nu mai putin de 250 de exigente tehnice, printre care gestionarea alergenilor care se gasesc in diferite ingrediente, pentru a nu contamina produsele intre ele; contaminarile cu corpuri straine care pot proveni din utilaje/manipulari si pot ajunge in produs; gestionarea igienei atat pe infrastructura, spatii, utilaje, cat si in cazul personalului operator.
In acest scop, grupul Vel Pitar a investit in linii tehnologice de ultima generatie, complet automatizate, incepand cu operatia de framantare si pana la procesul de ambalare.
Rezultatul: produsele realizate pe aceste linii sunt de calitate superioara, avand prospetime indelungata, culoare si forma constante, iar productivitatea este crescuta.

comunicat_poza3

Ce inseamna pentru consumatori obtinerea certificarii IFS de catre Vel Pitar

Pentru consumatorii produselor Vel Pitar, certificarea IFS 6 inseamna, in primul rand, siguranta alimentara. Standardul alimentar IFS este recunoscut la nivel international de catre GFSI (Global Food Safety Initiative) si atesta faptul ca produsele sunt conforme cu specificatiile de produs si cu legislatia locala si internationala, care certifica siguranta si calitatea pentru consumatori.
Mai exact, consumatorii Vel Pitar pot fi siguri ca produsul achizitionat contine exact ce scrie pe ambalaj si a fost produs in Romania la standarde occidentale.
Clientii pot fi 100% siguri ca fabrica Vel Pitar respecta exact legile nationale si internationale, precum si standardele mondiale pe linia de productie.
Fabricile de paine Vel Pitar din Bucuresti, Brasov si Cluj-Napoca se numara printre putinele fabrici din Romania care au obtinut aceasta certificare, care garanteaza respectarea standardelor internationale in domeniu.
Despre Vel Pitar:
Grupul Vel Pitar este cea mai mare companie de panificatie din Romania, cu 12 unitati de productie situate in 10 orase principale ale tarii. Vel Pitar este lider de piata in categoria de panificatie, oferind clienţilor din toată ţara produse de panificaţie şi morărit de calitate superioară, în acord cu cerinţele legale şi de reglementare naţionale şi europene.

Pentru informatii suplimentare: Teodora Juravle, Director Marketing Vel Pitar, teodora.juravle@velpitar.ro

Alaturi de profesionalism, transparenta si eficientizarea comunicarii reprezinta valori pe care le apreciem si le integram in tot ceea ce dezvoltam.
De aceea, ne propunem sa comunicam deschis actiunile pe care le realizam, vizavi de modul de productie, produsele noastre, cauze sociale pe care le sustinem, activitati in care ne implicam.

Totodata, feedback-ul consumatorilor nostri ocupa un loc principal pentru noi, de aceea va invitam sa ne transmiteti parerile si recomandarile dumneavoastra folosind  formularul din pagina de Contact.

Va invitam sa parcurgeti comunicatele de presa lansate de noi de-a lungul timpului, aici: comunicate de presa.

Comunicat de presa
Bucuresti, 21 aprilie 2016

Chef Gourmand cu seminte de la Vel Pitar este Painea Anului 2016 in Romania

Painea integrala Chef Gourmand cu seminte, fabricata de Vel Pitar, a fost desemnata castigatoarea trofeului „Painea Anului 2016” la categoria fabricatie industriala in Romania, in cadrul concursului GastroPan.

Painea Chef Gourmand cu seminte a fost lansata la mijlocul anului 2015 si a castigat rapid increderea consumatorilor, intrand in topul preferintelor acestora. Calitatile i-au fost confirmate acum si de profesionistii din domeniul moraritului si panificatiei prin adjudecarea celei mai inalte distinctii - „Painea Anului 2016” - la categoria fabricatie industriala, in cadrul prestigiosului concurs Gastropan.

Echipa Vel Pitar a dezvoltat sortimentul Chef Gourmand Paine Integrala cu Seminte in urma unei analize atente a preocuparilor consumatorilor de paine si a unui studiu al preferintelor de gust ale acestora din care a reiesit interesul ridicat al romanilor pentru produsele sanatoase si gustoase.

Painea cu seminte Chef Gourmand, realizata din faina integrala, ofera consumatorilor nenumarate beneficii care o diferentiaza de painea alba: este bogata in fibre naturale, iar faina integrala are vitamine si minerale, ajutand procesul digestiv, mentinerea greutatii si contribuind la preventia afectiunilor cardiace.

In plus, se adauga beneficiile functionale ale semintelor. Astfel, semintele de floarea soarelui reprezinta o sursa exceptionala de vitamina E, o vitamina care joaca un rol important in preventia bolilor cardiovasculare. Vitamina E este un antioxidant care ajuta ca radicalii liberi sa nu oxideze colesterolul.

Un alt reprezentant cu proprietati miraculoase din familia semintelor il reprezinta semințele de in. Ele sunt foarte bogate în vitamine, minerale, magneziu și mangan, fibre, fitochimicale, multe dintre acestea incluzând antioxidanți.

Chef Gourmand Paine Integrala cu Seminte - Painea Anului 2016 in Romania - este disponibila in marile lanturi de magazine precum si in cele de tip traditional.

Spotul oficial Chef Gourmand (video):

Spotul oficial Chef Gourmand

Comunicat de presa
Bucuresti, februarie 2016

Vel Pitar anunta obtinerea certificarii internationale IFS privind siguranta alimentara
Vel Pitar, cea mai mare companie de panificatie din Romania si lider de piata, a obtinut o importanta certificare internationala (IFS 6) privind siguranta alimentara pentru fabrica sa Bucuresti Libertatea.

Certificarea IFS 6 atesta faptul ca produsele realizate in fabrica Libertatea, una dintre cele mai mari unitati de panificatie bucurestene, sunt de calitate superioara si respecta toate standardele internationale in domeniu.

"A fost un proces de lunga durata. Vorbim de 6 luni de zile, cu o desfasurare impresionanta de forte umane si financiare", a declarat Livia Doja, Director Calitate Vel Pitar, care a condus echipa de implementare a proiectului si a obtinut certificarea IFS.

Pentru a obtine standardul IFS, fabrica Vel Pitar din Bucuresti a demonstrat ca respecta nu mai putin de 250 de exigente tehnice, printre care gestionarea alergenilor care se gasesc in diferite ingrediente, pentru a nu contamina produsele intre ele; contaminarile cu corpuri straine care pot proveni din utilaje/manipulari si pot ajunge in produs; gestionarea igienei atat pe infrastructura, spatii, utilaje, cat si in cazul personalului operator.

In acest scop, grupul Vel Pitar a investit in linii tehnologice de ultima generatie, complet automatizate, incepand cu operatia de framantare si pana la procesul de ambalare.

Rezultatul: produsele realizate pe aceste linii sunt de calitate superioara, avand prospetime indelungata, culoare si forma constante, iar productivitatea este crescuta.

Ce inseamna pentru consumatori obtinerea certificarii IFS de catre Vel Pitar

Pentru consumatorii produselor Vel Pitar, certificarea IFS 6 inseamna, in primul rand, siguranta alimentara. Standardul alimentar IFS este recunoscut la nivel international de catre GFSI (Global Food Safety Initiative) si atesta faptul ca produsele sunt conforme cu specificatiile de produs si cu legislatia locala si internationala, care certifica siguranta si calitatea pentru consumatori.

Mai exact, consumatorii Vel Pitar pot fi siguri ca produsul achizitionat contine exact ce scrie pe ambalaj si a fost produs in Romania la standarde similare cu cele occidentale.

Clientii pot fi 100% siguri ca fabrica Vel Pitar respecta exact legile nationale si internationale, precum si standardele mondiale pe linia de productie.

Vel Pitar Bucuresti Libertatea este una dintre putinele fabrici de paine din Romania care a obtinut aceasta certificare, care garanteaza respectarea standardelor internationale in domeniu.

La fabrica Vel Pitar Bucuresti Libertatea se fac majoritatea sortimentelor de paine pe care Vel Pitar le comercializeaza - paine neambalata, Grau Intreg, Chef Gourmand, 100% Secara si Sylvester Graham.