fbpx
Despre noi

despre-noi-img-1

Povestea numelui Vel Pitar

La sfarsit de secol XIV este atestat documentar dregatorul Vel Pitar, care era “pus peste pitari si ingrijea sa se gaseasca faina si sa se coaca in fiecare zi paine proaspata pentru domn, curteni si ostire” ( Dimitrie Cantemir, Descriptio Moldaviae) Atributiile sale le completau pe cele ale jitnicerului, responsabil cu strangerea si depozitarea granelor, dar si pe cele ale stolnicului, care degusta bucatele inainte de a le trimite la masa domneasca.

In acele vremuri domnitorii Tarilor Romane erau inconjurati de boieri cu roluri importante in buna desfasurare a activitatii Curtii Domnesti si a ostirii, pitarul avand grija ca painea sa fie indestulatoare si pe placul familiei domnitoare.

De dimineata pana seara pitarul aproviziona Palatul Voievodal cu paine proaspata, care era adusa inaintea lui Voda pe talgere si farfurii numai de aur si argint, acoperita cu servete pentru a nu se raci. Cand se infatisa la domnie, pitarul venea imbracat in haine scumpe si se incingea cu brau de matase, semn al preturirii de care se bucura.

Grupul Vel Pitar preia aceste traditii ale painii bine facute, ale satisfacerii gusturilor celor mai pretentioase pentru a aduce bucate alese la mesele romanilor.

 

Misiune si valori

Cu angajaţi de elită pregătiţi la nivel european şi printr-un sistem eficient şi profesional de producţie şi distribuţie oferim clienţilor noştri din toată ţara produse de panificaţie şi morărit de calitate superioară, în acord cu cerinţele legale şi de reglementare naţionale şi europene.

Investitii si tehnologia Keine Touch

Vel Pitar a investit încă de la începutul activităţii zeci de milioane de dolari în fabricile, morile şi magazinele achiziţionate. Au fost cumpărate linii tehnologice moderne, unice în România. Clădirile au fost renovate şi adaptate normelor europene. A fost creat un sistem naţional de distribuţie ce acoperă toată ţara, iar producţia a fost diversificată pentru a răspunde cerinţelor consumatorilor.

Grupul Vel Pitar a investit în linii tehnologice de ultimă generaţie, complet automatizate, începând cu operaţia de frământare şi până la procesul de ambalare. Produsele realizate pe aceste linii sunt de calitate superioară (prospeţime îndelungată, culoare şi forma constante), iar productivitatea este crescută.

Invesţiile în tehnologii noi au permis ca ambalarea, cât şi întreg procesul de producţie să utilizeze tehnologia Keine Touch – fără atingere (consumatorul este prima persoana care atinge produsul).

Tehnologia Keine Touch

Keine Touch inseamna, in esenta, “produs neatins”.
Tehnologia Keine Touch garantează că eşti prima fiinţă care atinge pâinea. Producţia şi ambalarea sunt realizate cu instalaţii automate – igienă perfectă. La cumpărare verificaţi ca ambalajul să fie intact.

Panificatia ambalata de la Vel Pitar are la baza utilizarea conceptului revolutionar KEINE TOUCH – produs neatins. Este vorba de cea mai moderna tehnologie care a impus un nou standard in panificatie.
Pornind de la selectarea tipurilor de faina superioara si continuand cu framantarea, dospirea, coacerea,racirea si ambalarea, procesul este controlat in intregime de calculator.
Painea rezultata, toast sau speciala, este ambalata in pungi inchise ermetic, intr-un mediu complet igienic, oferind garantia ca primul care atinge produsul este doar consumatorul final.

Cercetare si dezvoltare

Vel Pitar investeşte permanent în obţinerea de produse sănătoase, care au drept caracteristici definitorii valoarea nutritivă ridicată şi un conţinut bogat în ingrediente cu rol benefic asupra organismului. Se ştie că atâta timp cît ingredientele din fiecare sortiment de panificaţie sunt de cea mai bună calitate, iar procesul tehnologic este foarte bine controlat, fiecare produs are propriile virtuţi alimentare.

Graţie cercetării, bazată pe tehnologii moderne, Vel Pitar este numărul unu în ceea ce priveşte calitatea produselor şi varietatea sortimentală (pâini funcţionale, pâini toast, specialităţi de panificaţie, rulade, biscuiţi, cozonaci, patiserie).