Beneficiile consumului de produse din cereale integrale

Accesati studiul la www.velpitar.ro\studii\cardio

Informatii esentiale din studiul publicat de Harvard University

“Persoanele care au schimbat, in special, carnea rosie cu cerealele integrale si-au scazut riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare cu 20%.”

“Painea integrala este mai bogata, fata de paine si orezul alb, intr-o serie de nutrienti benefici cum ar fi magneziu, vitamina E si in fitochimicale (compusi chimici vegetali). Acesti nutrienti ajuta organismul la reglarea nivelului de zahar din sange, a grasimilor si colesterolului, mentin sanatatea vaselor de sange, ajuta la prevenirea deteriorarii ADN-ului si reduce inflamatia in organism. “

“Consumul regulat de cereale integrale pe perioade lungi, ca parte a unei diete sanatoase, este asociat cu un risc scazut de deces din cauze cardiovasculare. “

“Inlocuirea unei portii de cereale rafinate sau de carne rosie cu o portie, zilnica, de cereale integrale este asociata cu scaderea riscului de deces din cauza bolilor cardiovasculare cu: 8% pentru inlocuirea cerealelor rafinate si 20% pentru inlocuirea carnii rosii, spun cercetatorii.”

Aceste concluzii sunt rezultatul analizei a 2 mari studii realizate in SUA. Unul, Nurses' Health Study, care a urmarit, intre 1984 si 2010, peste 74000 de femei si Health Professionals Follow-Up Study care a urmarit, intre 1986 si 2010, peste 44000 de barbati.

Va invitam sa cititi studiul integral aici: http://www.nbcnews.com/health/diet-fitness/whole-grains-help-you-live-longer-study-finds-n279756

Despre Painea GRÂU ÎNTREG

Painea GRÂU ÎNTREG, de la Velpitar este obtinuta prin macinarea integrala a bobului, pastrandu-se astfel, in intregime, mineralele si fibrele din grau.

Painea GRÂU ÎNTREG contine din belsug fibre, vitamine din gama B, fier si vitamina E, cat si antioxidanti valorosi care nu sunt prezenti in fructe sau legume.

In invelis se gasesc 43 de grame de fibre, in germen 14, iar in miez doar 4 (cantitati exprimate la 100 grame de cereale integrale).

Faina GRÂU ÎNTREG are continut mare in fibre insolubile, minerale si vitamine (B3, B6, acid folic ) si cu 15% mai mic in carbohidrati in comparatie cu o faina alba obisnuita

Va invitam sa vizionati spotul de prezentare al painii GRÂU ÎNTREG