Pâinea ideală pentru o nutriție echilibrată


Pâinea GRÂU ÎNTREG de la Vel Pitar este obţinută prin măcinarea integrală a bobului, păstrându-se astfel, în întregime, mineralele şi fibrele din grâu. În plus, făina folosită la producerea pâinii GRÂU ÎNTREG nu conţine aditivi sau coloranţi. Culoarea pâinii este obţinută în mod natural ca urmare a prezenţei învelişului bobului de grâu în făină.
Cu alte cuvinte este pâinea sănătoasă care se mânca odinioară în România.

De ce este pâinea GRÂU ÎNTREG cea mai bună?

Obţinută din făină integrală rezultată prin măcinarea 100% a boabelor de grâu, pâinea GRÂU ÎNTREG are un conţinut mare de vitamina B, dar şi proteine, minerale şi grăsimi sănătoase. Pâinea GRÂU ÎNTREG este de asemenea şi o importantă sursă de fibre, vitamine şi minerale natural şi antioxidanţi valoroşi care nu sunt prezenţi în fructe sau legume.

Care sunt beneficiile pâinii GRÂU ÎNTREG?

✓ 100 % din făină integrală
✓ 2,3 ori mai multe fibre față de o pâine albă
✓ un mare plus de minerale(Potasiu, Fosfor, Magneziu, Calciu, Fier)

✓ un produs 100% natural
✓ fără E-uri și fără conservanți
✓ 33% mai puține glucide față de o pâine albă

Secretul unei alimentaţii echilibrate

Alegerea alimentelor ne influenţează atât sănătatea fizică cât şi starea emoţională, iar de aceea medicii nutriţionişti recomandă pâinea din cereale integrale, fără conservanţi.
Consumul pâinii GRÂU ÎNTREG menţine sănătatea şi buna funcţionare a organismului, prevenind în acelaşi timp boli precum obezitatea, diabetul zaharat, tulburările digestive şi bolile cardiovasculare. Mai multe informaţii cu privire la beneficiile consumului de pâine GRÂU ÎNTREG găsiţi şi într-o serie de studii internaţionale, precum cele publicate de Harvard University-click aici pentru mai multe informații.

Ce spun medicii?

Articol 1 - Bobul de grâu, între magie şi realitate
“Pâinea noastră cea de toate zilele”, … din vremuri străvechi a fost considerată sfântă şi sacră. Bob de grâu, bob magic, plin de taine vindecătoare şi aducătoare de noroc… Atatea ritualuri de demult, atâtea poveşti şi istorii scrise în micul bob auriu de grâu, transmise din generații în generații, se păstrează și astăzi în cultura noastră.
Citește tot articolul >>>

Articol 2 - Rolul cerealelor integrale in alimentatie si sanatate
Cerealele integrale sunt sursa majora de glucide complexe prin amidon, precum si de fibre solubile si insolubile, cu efecte benefice dovedite asupra starii de sanatate. Beneficii medicale dovedite: 1. Actiuni hipolipemiante : Scad
Citește tot articolul >>>

Alege sănătatea, dar nu uita de gust!

Descoperă cum pâinea GRÂU ÎNTREG îți oferă aportul necesar de minerale, vitamine şi fibre, însă nu uita că mesele trebuie întotdeauna să fie delicioase!
De aceea artizanii Vel Pitar nu fac niciodată compromisuri între calitatea ingredientelor alese şi gustul savuros al produselor pe care le creează.

Ingrediente:

1. Făina dietetica – Integrală de Grâu
2. Fâină de soia(0,6%) – nemodifcată genetic
3. Maia de Grâu
4. Apă
5. Drojdie
6. Sare

GRÂU ÎNTREG este un produs fără E-uri și fără conservanți și fiindcă vrem să-l păstrăm astfel, gustul acestuia poate fi ușor diferit de la o pâine la alta, la fel cum in natură bobul de grâu diferă de la un spic la altul.

DECLARAȚIE NUTRIȚIONALĂ *Pâine Albă Pâine Grâu Întreg
Valori medii per 100 g per 100 g %CR** per 100g
Valoare energetică 1073 kJ/253kcal 942 kJ/223 kcal 11%
Grăsimi
- din care acizi grași saturați
1,5 g
0,25 g
1,7 g
0,3 g
2%
2%
Glucide
- din care zaharuri
49,5 g
1,3 g
36,8 g
2,2 g
14%
2%
Fibre 3,4 g 8,7 g -
Proteine 9,1 g 10,8 g 22%
Sare 1,2 g 1,3 g 22%
Valori medii *Pâine Albă Pâine Grâu Întreg
Minerale per 100 g per 100 g %VNR*** per 100g
Potasiu (K) 102,98 mg 242,74 mg 12%
Calciu (Ca) 23,88 mg 66,49 mg 8%
Fosfor (P) 114,0 mg 213,55 mg 31%
Magneziu (Mg) 28,65 mg 70,47 mg 19%
Fier (Fe) 1,504 mg 2,970 mg 21%
Total (K, Ca, P, Mg, Fe) 271,0 mg 596,2 mg -

Alătură-te comunității celor care adoră să mănânce sănătos & delicios: