Aperitiv chec cu quinoa


Aperitiv chec cu quinoa

Din categoria felurilor de mancare sanatoase, va propunem o reteta foarte simpla si foarte gustoasa, chec cu quinoa – aperitiv. Daca nu sunteti vegetarieni, puteti face o combinatie intre quinoa si carne tocata de curcan sau pui.

Ingrediente necesare:

• 1 ceapa, taiata in sferturi
• 4 catei de usturoi, decojiti
• 1 morcov mare, taiat in bucati mari
• 1 tulpina de telina apio, taiata in bucati mari
• 2 cani de baby spanac
• 1 ou batut
• 2 cani de quinoa, fiarta si racita (aproximativ o cana in stare cruda)
• 3 linguri de sos soia
• ½ lingurita de piper proaspat macinat
• ½ cana de ketchup sau sos barbecue

Modalitate de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Puneti ceapa si usturoiul in robotul de bucatarie si pulsati pana cand se maruntesc bine. Mutati amestecul intr-o tigaie adanca. Adaugati morcovul si telina in robot si pulsati pana cand se maruntesc, apoi adaugati spanacul si mai pulsati de cateva ori. Puneti tot amestecul in tigaie, la foc mediu, si gatiti amestecand incontinuu pana cand legumele lasa lichid. Lasati tigaia pe foc pana cand lichidul se evapora complet si legumele incep sa se caramelizeze (aproximativ 8-10 minute).
Transferati amestecul intr-un bol mare si adaugati oul batut, quinoa, sosul de soia si piperul si omogenizati usor cu mainile.

Puneti amestecul intr-o tava de chec in care ati pus hartie de copt si presati-l cu o lingura astfel incat sa-l uniformizati si sa formati un dreptunghi. Apoi, cu o pensula din silicon intindeti sosul ketchup sau barbecue deasupra checului si introduceti tava in cuptor pentru 40 de minute, pana cand se rumeneste.

Se poate servi alaturi de o salata proaspata si painea Sylvester Graham, painea ideala pentru preparatele vegetariene.

Pofta buna!