Ardei umpluti


Ardei umpluti

O reteta clasica, pe care am adaptat-o anotimpului calduros, asadar va propunem o reteta de ardei umpluti fara carne, extrem de gustoasa si sanatoasa.

Ingrediente necesare:

• 1 cana de apa
• ½ cana de orez Arborio
• 2 ardei grasi, taiati pe jumatate si curatati de seminte
• ulei de masline
• 2 fire de ceapa verde, taiate marunt
• 1 lingurita de busuioc uscat
• o lingurita de condimente mix italienesc
• 1 linguita de sare si ½ lingurita piper
• 1 rosie taiata marunt
• ½ cana de branza feta maruntita

Modalitate de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200ºC si ungeti o tava pentru copt cu ulei de masline.
Intr-un vas de marime medie incalziti apa, adaugati orezul si aduceti amestecul la punctul de fierbere. Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic pentru 15 minute.
Asezati jumatatile de ardei cu partea taiata in jos pe tava pregatita in prealabil si puneti-le la copt pentru 20-25 de minute, la foc mic, pana cand ardeiul se inmoaie si pielita incepe sa devina maro.
In timpul in care ardeii sunt in cuptor, incingeti 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie adanca, la foc mediu spre mare, si adaugati ceapa, busuiocul, condimentul italienesc, sarea si piperul. Lasati pe foc amestecul pentru 2-3 minute, apoi adaugati rosia taiata marunt si gatiti pentru inca 5 minute. Adaugati orezul si amestecati pe foc pana cand se incalzeste tot amestecul. Luati amestecul de pe foc, adaugati branza feta, amestecati si apoi umpleti jumatatile de ardei coapte.

Puneti din nou jumatatile de ardei umplute in cuptor si lasati-le 5 minute la foc mic.
Acum nu va mai ramane nimic de facut, decat sa-i serviti calzi, alaturi de Painea Sylvester Graham, painea ideala pentru vegetarini.

Pofta buna!