Bruschete delicioase cu somon afumat


Bruschete delicioase cu somon afumat

Daca te-ai saturat de preparatele cronofage care te tin ore in sir in bucatarie, este momentul sa incerci o reteta simpla, rapida si delicioasa care iti va rasfata papilele gustative in doar cateva minute si iti va conferi senzatia de satietate: bruschetele cu somon afumat. In plus, nu vei fi nevoita sa suporti si calduradegajata prin prepararea mancarurilor obisnuite, asa ca este o reteta perfecta pentru zilele caniculare de vara care ne asteapta.

Ingrediente necesare:
o paine-bagheta din faina alba
70 g de unt putin sarat
250 g de somon afumat
o legatura de marar proaspat
3 fire de ceapa verde
o lamaie

Modalitate de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Feliaza bagheta de paine in felii oblice, cu grosimea de un deget. Tapeteaza cu hartie de copt o tava si pune feliile de paine la rumenit in cuptor timp de 5-7 minute. Intre timp, toaca marunt mararul si ceapa verde si amesteca-le cu untul intr-un bol, cu ajutorul unui tel mai mic sau al unei furculite.

Scoate painea din cuptor si las-o sa ajunga la temperatura camerei. Unge-o cu crema obtinuta din amestecul untului cu verdeturile. Stoarce lamaia si strecoara zeama printr-o strecuratoare. Taie somonul in bucatele mici si stropeste-le cu zeama de lamaie; lasa-le timp de cateva minute sa se macereze in frigider. Presara apoi bucatelele de somon peste feliile de paine unse cu crema de unt si serveste bruschetele pe un platou decorat cu felii de lamaie si cu ceapa verde.

Pofta buna!