Budinca de paine cu afine si pere


Budinca de paine cu afine si pere

Luna aceasta va propunem un desert mai putin popular la noi, dar foarte gustos si usor de preparat!

Ingrediente necesare:

  • 3 cani de lapte
  • 1,5 cai de smantana dulce grasa
  • ¾ cana de zahar
  • 5 oua
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • ½ lingurita de nucsoara macinata
  • Semintele de la un baton de vanilie sau 2 lingurite de extract de vanilie
  • 1 paine franzela Vel Pitar, veche de o zi, taiata in cuburi de 2 centimetri patrati
  • ½ cana de stafide
  • 1 cana de afine proaspete sau congelate
  • 2 pere proaspete
  • 20 grame unt

Modalitate de preparare:

Amestecati laptele cu smantana, ouale, zaharul sarea, coaja de lamaie, scortisoara, nucsoara si vanilia intr-un vas pana cand se omogenizeaza amestecul. Apoi amestecati cubuletele de paine, stafidele, afinele si perele taiate in cubulete mici. Lasati amestecul de-o parte timp de 30 de minute, pana cand se inmoaie toate ingredientele.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si tapetati o tava sau un vas yena de 25 de cm lungime cu cele 20 de grame de unt.

Adaugati amestecul de paine in tava si acoperiti vasul cu folie de aluminiu. Bagati tava in cuptor si lasati-o la copt acoperita, timp de 45 de minute. Apoi scoateti folia de aluminiu si mai lasati tava in cuptorul incins pentru inca 15 minute, pana cand budinca se intareste si se rumeneste usor deasupra.

Asta a fost tot, nu-i asa ca este un desert foarte usor de facut? Acum nu va mai ramane decat sa o savurati, alaturi de o lingura de smantana sau o cupa de inghetata de vanilie.

Pofta buna!