Burger vegan


Burger vegan

Special pentru vegetarieni si cei care doresc sa isi mentina un tonus ridicat

Ingredientele necesare pentru pregatirea a patru portii delicioase de burger vegan sunt:
– 400 de grame de naut
– 340 de grame de porumb dulce
– ½ coriandru proaspat
– ½ lingurita de paprika
– ½ lingurita de chimion
– coaja unei lamai
– 3 linguri generoase de faina
– sare de mare
– ulei de rapita
– o salata verde mica
– doua rosii coapte mari
– pasta de rosii
– paine din cereale integrale (Sylvester Graham)

Modalitate de preparare:

Scurgeti nautul si porumbul dulce si treceti-le printr-un blender. Folositi jumatate din frunzele de coriandru proaspat si adaugati-le in blender, alaturi de compozitia creata. Adaugati mirodeniile, coaja de lamaie, faina si un varf de sare si amestecati pana obtineti o textura mai consistenta.
Pe o suprafata unde ati presarat anterior faina, impartiti amestecul in patru forme de dimensiuni egale (chiftele cu o grosime de aproxiamtiv 2 cm). Puneti cele patru chiftele pe o tava si le lasati la frigider pentru aproximativ 30 de minute, pentru a se intari putin.
Ulterior, incalziti o tigaie cu putin ulei, la o temperatura medie. Odata ce tigaia s-a incalzit suficient, adaugati chiftelutele si prajiti-le pentru aproximativ 10 minute sau pana acestea capata o nuanta aurie.
Intre timp, alegeti patru frunze frumoase de salata si sectionati rosiile pe orizontala. Turnati ketchup peste cele patru felii de paine care vor sta la baza burgerului si apoi adaugati chiftelele rumenite.
Puneti deasupra acestora cate o felie de rosii, o frunza de salata, cateva frunze de coriandru si inveliti burgerul cu cealalta felie de paine graham.
Puteti alege sa serviti cu o salata verde simpla sau, dupa plac, cu o salata de patrunjel si rodie, bogata in vitamina C si antioxidanti esentiali.

Sa aveti pofta!

O reteta recomandata de Jamie Oliver