Chiftele fara carne


Chiftele fara carne

Toti stim ca acest preparat se face de regula cu carne, dar va asiguram ca ciupercile asigura chiftelelor un gust cel putin la fel de bun. Si sunt si mai sanatoase in aceasta varianta si merg de minune cu Painea Sylvester Graham, painea ideala pentru o dieta vegetariana!

Ingrediente necesare:

• 1 lingura de ulei de masline
• 500 de grame de ciuperci Champignon brune, taiate fin
• 1 lingurita de sare
• 1 lingura de unt
• ½ cana de ceapa taiata marunt
• 4 catei de usturoi maruntiti
• ½ cana de fulgi de ovaz
• 50 de grame de parmezan razuit fin
• ½ cana de pesmet grunjos
• ¼ cana de patrunjel taiat marunt
• 2 oua
• Piper proaspat macinat dupa gust
• ½ lingurita de oregano uscat
• 3 cani de sos de rosii pentru paste
• 1 lingura de patrunjel tocat marunt
• 1 lingura de parmezan razuit fin

Modalitate de preparare:

Intr-un vas potrivit incingeti bine uleiul de masline. Adaugati ciupercile in uleiul incins, puneti sarea si gatiti la foc mediu spre mare, pana cand lichidul lasat de ciuperci se evapora. Adaugati untul si mai gatiti inca 5 minute la foc mare, pana cand ciupercile se rumenesc. Adaugati ceapa si gatiti pentru inca 5 minute, pana cand ceapa devine translucida, amestecand incontinuu. Luati vasul de pe foc si adaugati usturoiul maruntit. Transferati amestecul intr-un bol mai mare si adaugati pe rand fulgii de ovaz, parmezanul ras, pesmetul, patrunjelul si un ou. Asezonati amestecul cu sare, piper si oregano. Amestecati cu o furculita pana cand amestecul capata consistenta sfaramicioasa. Apoi adaugati si ultimul ou si omogenizati bine. Acoperiti vasul cu folie alimentara si lasati-l in frigider pentru cel putin 2 ore, poate fi lasat si peste noapte.

Dupa ce amestecul a stat la frigider, preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius si puneti hartie de copt in tava de cuptor. Formati chiftelele folosind 2 linguri sau cu mana si asezati-le in tava. Lasati-le la copt pentru 12-15 minute, pana cand devin usor rumene.

Puneti sosul de paste pe foc si aduceti-l la punctul de fierbere. Reduceti focul la minim si adaugati chiftelele, acoperindu-le usor cu sos. Gatiti chitelele in sos, la foc mic, pentru 40-45 de minute. Transferati chiftelele impreuna cu sosul intr-un bol pentru servire si adaugati o lingura de patrunjel tocat si o lingura de parmezan razuit.

Lasati chiftelele sa se raceasca pentru 10 minute, timp in care puteti praji cateva felii de paine Sylvester Graham, apoi chemati familia la masa.
Pofta buna!