Pinguini crema de branza


Pinguini crema de branza

Cum vremea de afara e aproape ca pe taramul pinguinilor, va propunem un aperitiv de sezon, foarte dragut si apetisant. Imaginati-va un platou pe care stau asezati frumos o multime de pinguini, facuti din masline negre, morcovi si crema de branza. Nimic mai simplu si mai aratos!

Ingrediente:
-20 masline negre jumbo, fara samburi
-20 masline negre mici
-1 pachet crema de branza , dedurizata
-1 morcov

Timp de preparare – 30 de minute
Gata – 35 de minute

Se face o taietura de sus in jos, pe lungime, in partea laterala a fiecarei masline jumbo. Se introduce cu grija aproximativ 1 lingurita de crema de branza in fiecare maslina. Se taie morcovul in douazeci de bucati groase de 0.5 cm si se taie o mica crestatura din fiecare felie de morcov, pentru a forma picioarele. Aceste bucati decupate se pastreaza si se folosesc pentru a forma ciocul, inserandu-le in mijlocul maslinelor mici. Daca este necesar se taie putin in fiecare dintre masline inainte de a introduce ciocul.
Se iau maslinele mari si se aseaza pe o felie de morcov, cu partea cu gaura mare in jos. Apoi asezati cu grija maslinele mici peste masline mari, ajustind astfel incit ciocul, crema de brinza si crestatura din felia de morvcov folosita pentru picioare sa fie pe aceeasi parte. Daca e necesar, se asigura cu o scobitoare pentru mai multa stabilitate.

Cu siguranta toti invitatii la masa vor aprecia pinguinii cu crema de branza. Pofta buna!