Salata de pui cu rosii, bacon si crutoane


Salata de pui cu rosii, bacon si crutoane

Anotimpul cald este ideal pentru pregatirea celor mai fresh salate. Gustoase si rapid de creat, salatele de vara reprezinta o sursa bogata de vitamine si antioxidanti benefici pentru organism.

Ingrediente necesare:

• 1.2 kg pui
• sare de mare
• piper negru
• ulei de masline
• ciabatta (sau toast prajit/ paine graham prajita)
• 12 felii de bacon
• cateva frunze de menta
• 145 g rosii in ulei de masline, semi-uscate si taiate pe jumatate
• otet balsamic
• ulei de masline extra virgin

Modalitate de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200ºC.
Asezonati puiul cu sare si piper, apoi frecati-l cu putin ulei de masline. Asezati-l intr-o tava de copt si lasati-l la cuptor pentru o ora si jumatate sau pana vedeti ca este copt, adaugand painea (ciabatta, toast sau graham prajit) dupa 30 de minute.

Ulterior coacerii, scoateti puiul si dupa ce il lasati sa se raceasca putin, rupeti carnea in bucati lungi si puneti-o separat.

Prajiti usor feliile de bacon, in putin ulei, pana cand devin crocante. Amestecati apoi puiul impreuna cu bucatile de crutoane, frunzulitele de menta, rosii si feliile de bacon. Asezonati bine, adaugati putin otet balsamic si ulei extra virgin si serviti cu un pahar de vin alb.

Sa aveti pofta!

O reteta recomandata de Jamie Oliver