Somon glazurat cu sirop de artar


Somon glazurat cu sirop de artar

Pentru ca o alimentatie sanatoasa presupune un consum zilnic de grasimi sanatoase, va propunem o reteta cu somon, foarte gustoasa si usor de preparat.

Ingrediente necesare:

  • ¼ cana de sirop de artar
  • 2 linguri de sos soia
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt
  • ¼ lingura de sare cu usturoi
  • 1/8 lingura de piper proaspat macinat
  • 500 grame file de somon

Modalitate de preparare:

Amestecati intr-un bol mic siropul de artar, sosul soia, usturoiul, sarea si piperul macinat.

Puneti somonul intr-un vas yena si acoperiti-l cu amestecul de sirop de artar si condimente, apoi acoperiti vasul cu folie alimentara si lasati-l la marinat in frigider, pentru 30 de minute. Intoarceti somonul pe cealalta parte la jumatatea timpului de marinare.

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Apoi puneti somonul in cuptor fara a acoperi vasul, pentru 20 de minute sau pana cand il puteti rupe usor cu o furculita.

Va recomandam sa-l serviti cald, alaturi de o salata verde si tartine cu branza de capra pe felii de paine Sylvester Graham. Va garantam ca o sa va placa!

Pofta buna!