Supa crema de vinete coapte


Supa crema de vinete coapte

Aceasta este o reteta de supa cremoasa si gustoasa, pe care o puteti gati si cu supa de legume in loc de smantana, dupa preferinta.

Ingrediente necesare:

  • 3 rosii coapte, taiate in jumatati
  • 1 vanata, taiata pe lungime, in jumatati
  • 1 ceapa mica, taiata in jumatate
  • 6 catei de usturoi, curatati de coaja
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de cimbru proaspat, maruntit
  • 4 cani de supa clara de legume
  • 1 cana de smantana grasa, dulce
  • 3 linguri de branza de capra, maruntita, sau cateva semnite de dovleac
  • Sare si piper, dupa gust

Modalitate de preparare:

Incingeti cuptorul la 200 de grade Celsius. Puneti vanata, rosiile, ceapa si usturoiul intr-o tava si ungetile cu ulei de masline. Introduceti tava in cuptorul incins pentru aproximativ 45 de minute, pana cand se inmoaie bine si au pete maronii.

Scoateti miezul din vanata cu o lingura si aruncati coaja. Puneti toate legumele coapte intr-o oala de marime medie (2 litri), adaugati supa de legume si cimbrul si puneti-le pe foc mare, aduceti la punctul de fierbere si apoi setati flacara la minim. Lasati amestecul de supa pe foc pentru inca 15 minute.

Apoi puneti amestecul intr-un blender si pasati-l pana cand ajunge la o consistenta cremoasa. Sau puteti folosi un blender vertical. Puneti supa din nou in oala in care a fiert si adaugati smantana, lasati supa pe foc pentru cateva minute, pana cand ajunge din nou la punctul de fierbere si mai adaugati putina supa de legume, daca a ajuns la o consistenta prea densa.

Puneti supa intr-un bol de servire si asezonati cu bucatele de branza de capra sau seminte de dovleac. Puteti adauga si cateva felii subtiri de vinete, gatite in tigaia grill. Se serveste imediat, alaturi de o paine delicioasa si bogata in fibre, cum este painea Grau Intreg.

Pofta buna!