Supa de conopida cu branza


Supa de conopida cu branza

Cum ne aflam deja in anotimpul in care beneficiem de legume din plin, va propunem o reteta de supa de conopida, delicioasa si sanatoasa.

Ingrediente necesare:

• ¾ cana cu apa
• 1 cana de conopida, taiata marunt
• 1 cana de cartofi, taiati cubulete
• ½ cana de telina, taiata marunt
• ½ cana de morcovi, taiati marunt
• ¼ cana de ceapa maruntita
• 50 grame unt
• 2 linguri de faina
• 3 cani de lapte
• sare si piper dupa gust
• 120 grame de branza Cheddar razuita

Modalitate de preparare:

Intr-un vas potrivit puneti pe foc apa, conopida, cartofii, telina, morcovii si ceapa. Fierbeti la foc potrivit pentru 7-10 minute sau pana cand se inmoaie legumele.
Topiti untul intr-un alt vas la foc mic. Adaugati faina, amestecati si lasati pe foc pentru 2 minute, amestecand incontinuu. Luati vasul de pe foc si adaugati treptat laptele in timp ce amestecati. Cand amestecul devine omogen si ati terminat de adaugat laptele, puneti din nou vasul pe foc si fierbeti la foc mic pana cand amestecul se ingroasa. Adaugati legumele gatite in prealabil si amestecati. Supa este aproape gata, urmeaza doar sa mai adaugati branza Cheddar, dupa ce ati luat-o de pe foc.

Va recomandam sa serviti supa calda, alaturi de crutoane proaspat facute din Painea Sylvester Graham.

Pofta buna!