Supa frantuzeasca de ceapa


Supa frantuzeasca de ceapa

Ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea acestei supe traditionale frantuzesti sunt:

– o jumatate de ceasca de unt nesarat
– doua linguri de ulei de masline
– 4 cesti de ceapa taiata felii
– 1.25 l de supa de legume strecurata
– doua linguri de pomodori secchi (rosii uscate in ulei)
– o lingura de cimbru uscat si macinat
– 4 felii de paine frantuzeasca
– 4 felii de branza provolone
– doua felii de branza elvetiana, taiata cubulete
– un sfert de ceasca de parmezan ras
– sare si piper, dupa gust

Modalitate de preparare:

Topeste untul intr-o cratita si amesteca-l cu uleiul de masline, la foc mediu.
Adauga ceapa feliata si amesteca in mod constant pana cand aceasta se inmoaie si devine translucida. Fii foarte atent/a sa nu se rumeneasca, deoarece astfel ar putea deveni amara.
Adauga supa de legume in cratita, urmata de rosiile cherry uscate in ulei si de cimbru. Asezoneaza cu sare si piper si lasa supa sa fiarba timp de 30 de minute, dupa ce ai acoperit cratita cu un capac sau cu folie de aluminiu, care vor ajuta la fierberea omogena a ingredientelor.
Incalzeste cuptorul la 180-200 de grade Celsius. Pune supa in 4 boluri si asaza-le pe toate intr-o tava pe care ai acoperit-o in prealabil cu hartie de copt. Pune cate o felie de paine in fiecare bol, fara a o scufunda. Acopera apoi feliile de paine cu branza provolone, branza elvetiana si parmezan in cantitati egale, in aceasta ordine. Pune tava cu bolurile de supa in cuptor si lasa-le pana cand incepe sa se rumeneasca branza.

Deoarece contine unt din belsug si se serveste impreuna cu paine si cu branza, supa frantuzeasca de ceapa este un preparat foarte satios si destul de greu, care ar trebui consumat ca atare la mesele principale ale zilei. Rosiile uscate din continutul acestui preparat sunt bogate in antioxidanti si vitamina C si ajuta la fortifierea sistemului imunitar, reducand totodata si riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer.

Asadar, pofta buna!

Inspiratie: http://allrecipes.com/recipe/13309/rich-and-simple-french-onion-soup