fbpx
Unitati de productie
 • La 18 decembrie 2001, Mopariv S.A. a fuzionat prin absorbţie cu companiile Berceni S.A. din Bucuresti si Granpan SRL din Tecuci schimbându-si, cu această ocazie, numele în S.C. VEL PITAR SA Râmnicu Vâlcea.

  În prezent, punctul de lucru din Râmnicu Vâlcea este sediul social al companiei Vel Pitar S.A. şi deţine două unităţi de producţie, în oraşele Râmnicu Vâlcea şi Balş. Este lider de piaţă în ariile în care activează, iar dezvoltarea reţelei de distribuţie a permis acoperirea de vaste arii geografice (judeţele Vâlcea, Dolj, Olt şi Sibiu).

  Unitatea de producţie din Râmnicu Vâlcea a investit în linii tehnologice noi, automatizate, ceea ce a dus la creşterea volumelor dezvolate în piaţă vâlceană şi acoperirea nevoii consumatorilor de produse de calitate. Investiţiile în panificaţie, axate în special pe asigurarea siguranţei alimentare şi a calităţii produselor, a dus la o creştere calitativă şi uniformizarea procesului de producţie, controlat în toate fazele lui.

  Atât fabrica, cât şi parcul auto sunt în proces continuu de modernizare, iar produsele Vel Pitar sunt cele mai bune de pe piaţă, livrate în timp util şi în cele mai bune condiţii clienţilor.

  Vel Pitar se implică în viaţa comunităţii, nu numai prin asigurarea produselor de bază din coşul zilnic, ci şi prin derularea de proiecte sociale şi educaţionale. Pe lângă a fi un furnizor de produse de calitate, obţinute în condiţii de maximă siguranţă alimentară, cu aport nutriţional crescut, Vel Pitar punct de lucru Râmnicu Vâlcea deruleză proiecte de ajutorare a celor mai puţin avantajaţi social.

 • Punctul de lucru din Bucureşti situat în cartier Berceni are, ca şi celelate fabrici Vel Pitar, o istorie mai îndelungată. Înfiinţată în 1973, “Fabrica de pâine Berceni” a fost până la acea dată o secţie de producţie a unei Societăţii de morărit şi panificaţie Bucureşti care şi-a început activitatea în 1948. În 1999 a participat, alături de alte două companii din industria de panificaţie, la formarea companiei Vel Pitar S.A..

  În acest punct de lucru sunt fabricate o mare parte din produsele ambalate distribuite naţional (pâini toast, rulade, baghete şi chifle, miniprajituri, cozonaci), cunoscute şi apreciate de consumatori: pâinile toast feliate French Toast, Panissimo şi Daily Toast; baghetele şi chiflele French Rolls; Clopoţel şi cozonacii Vel Pitar. Aceste produse sunt obţinute pe linii complet automatizate.

  Pe lângă produsele ambalate, Vel Pitar Berceni produce şi sortimente de panificaţie proaspătă din care putem aminti pâinea albă, pâinea neagră, pâinea intermediară, pâinea fără sare, pâinea graham, pâinea cu seminţe, cu gramaje şi forme diferite (rotundă, franzelă, chifle).

 • Vel Pitar Bucureşti punct de lucru Şos. Sălaj ( fosta Libertatea) este în actuala locaţie din 1972 şi a devenit punct de lucru al companiei Vel Pitar în 2007. În luna mai 2008 au fost finalizate proiectele de investiţii, iar în acest moment fabrica este complet retehnologizată.

  Acestă locaţie produce în mare parte, pâine proaspătă care ajunge cu predilecţie la consumatorul bucureştean din sectoarele 5 şi 6. Tehnologia modernă şi automatizarea proceselor a dus la obţinerea de produse bine crescute, aspectuoase (rumene, culoare aurie), cu gust deosebit şi aromă plăcută, foarte apreciate de clienţi.

 • În 2002 Spicul Argeş S.A. a fost achiziţionat de liderul pieţei de morărit şi panificaţie Vel Pitar, care a investit în modernizarea secţiilor de producţie, achiziţionând noi linii tehnologice de panificaţie şi patiserie.

  În aprilie 2008 au fost finalizate investitiile în linie automatizată de panificaţie, care permite controlarea strictă a procesului de fabricaţie, de la dozarea ingredienetelor până la ambalare. Pâinile obţinute pe acestă linie modernă sunt bine crescute, aspectuoase (rumene, culoare aurie), au gust deosebit şi aromă plăcută.

 • Vel Pitar Braşov este cel mai mare producător de panificaţie din judeţul Braşov, oferind pe lângă gama de produse cu distribuţie naţională şi produse specifice zonei: pâine feliată cu cartofi, covrigei, cozonac asortat. Vel Pitar Braşov devine punct de lucru al Vel Pitar în 2005, în urma fuzionării societăţii Postăvarul Braşov cu Vel Pitar Râmnicu Vâlcea, şi are în prezent aproximativ 320 de angajaţi.

  Începând cu momentul achiziţiei (2005), fabrica a intrat într-un program intensiv de modernizare, astfel încat în 2008 Vel Pitar Braşov este pricipalul furnizor de produse înalt calitative, obţinute în condiţii de maximă siguranţă alimentară din judeţele Braşov, Covasna, Harghita şi Prahova.

  Investitiile s-au axat atât pe dezvoltarea capitalului uman şi a noilor tehnologii, cât şi pe modernizarea liniilor de producţie, spaţiilor de depozitare, parcului auto şi automatizarea proceselor (producţie, distribuţie). Vel Pitar Braşov este certificat ISO 22000:2005/ HACCP (cel mai înalt standard pentru managementul siguranţei alimentare), ISO 9001:2000 (managementul calităţii), OHSAS 18001:2004 (siguranţă şi sănătate ocupaţională).

  Grija deosebită faţă de clienţi a dus la derularea de campanii care să permită identificarea necesităţilor lor şi care au dus la soluţii optime de colaborare. Vel Pitar Braşov reacţionează rapid la cea mai mică nevoie a partenerilor săi, implicându-se în creşterea afacerii lor prin furnizarea de produse calitative care să mulţumească pe deplin consumatorii.

  De altfel, activitatea Vel Pitar Braşov este canalizată către satisfacerea celor mai pretenţioase cerinţe ale consumatorilor şi partenerilor săi, oferind produse destinate celor cu nevoi speciale de alimentaţie (pâine fără sare, pâine neagră, pâine intermediară, pâine graham); produse bogate în substanţe nutritive (pâine cu seminţe, pâine cu secară, pâine cu cartofi); produse de patiserie şi cofetărie; pâini toast, covrigi, s.a..

  Pentru braşoveni, Vel Pitar reprezintă cel mai activ producator, implicat în numeroase proiecte ce au drept scop îmbunătăţirea vieţii comunităţii.

 • În 2003, PANGRAN S.A. Iaşi (societate de morărit şi panificaţie înfiinţată în 1964, având acestă titulatură din 1990) a fost preluată de Vel Pitar, achiziţie care a adus o serie de schimbări importante. Noile proceduri instituite au adus îmbunătăţiri începând cu procesul de producţie şi până la cel de motivare a angajaţilor.

  Astăzi Vel Pitar Punct de lucru Iaşi este lider pe piaţa ieşeană, având un portofoliu diversificat de produse şi acordând o grijă deosebită evoluţiei industriei. Produsele cu tradiţie, cunoscute de consumatori de zeci de ani, sunt biscuiţii Poieni şi 2B+C, alături de game noi precum Tabiet, 5 minute, Petit Beurre. Franzela Vel Pitar este cea mai căutată pâine în oraşul Iaşi, având avantajele unei tehnologii şi ale unei reţete deosebite, unice pe piaţa locală.

  Din 2007, activităţile de panificaţie, morărit şi retail funcţionează ca divizii distincte: compania Vel Pitar – panificaţie, compania Şapte Spice – morărit, compania VP Magassin – retail. Tot în 2007, moara din Iaşi a beneficiat de utilaje noi dintre cele mai performante din Germania, marca Buhler, cu o capacitate de 250 tone grâu măcinat/24 ore.

  Vel Pitar punct de lucru Iaşi este înscris într-un program amplu de retehnologizare, primele investiţii realizate fiind modernizarea morii şi a secţiei de panificaţie odată cu certificarea ISO 22000:2005. Certificarea a fost obţinută în urma auditului din decembrie 2006, până la momentul respectiv fiind acreditata deja cu Sistemul de Management al Calităţii ISO 9001:2000.

  Vel Pitar Iaşi este lider în pieţele deservite (zona Moldova), fiind prezent atât cu produse de panificaţie locale, cât şi naţionale. Unicitatea punctului de lucru Iaşi în cadrul grupului Vel Pitar rezidă din faptul că este singura locaţie care produce diversele sortimente de biscuiţi şi napolitane comercializate de Vel Pitar în Iaşi şi în toată ţara.

 • Vel Pitar Târgu Jiu, cel mai mare producător de panificaţie de pe piaţa gorjeană, este înscris într-un program amplu de investiţii, cele mai mari sume fiind direcţionate către noi linii de panificaţie, complet automatizate, cu capacităţi mari de producţie; depozite pentru materii prime şi produse finite, asistate de computer şi modernizarea parcului auto.

  Aceste investiţii permit puctului de lucru din Târgu Jiu să fie în continuare principalul furnizor de produse de calitate, obţinute în condiţii de maximă siguranţă alimentară şi distribuite în timp util comercianţilor din zonele deservite (judeţele Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Hunedoara).

  Cei aproximativ 400 de angajaţi sunt pilonii dezvoltării punctului de lucru Vel Pitar Târgu Jiu. Capitalul uman este foarte important pentru evoluţia unei companii, iar datorită devotamentului şi implicării angajaţilor, Vel Pitar Târgu Jiu poate să se mândrească cu realizarile de până în prezent.

  Strategia de dezvoltare a companiei Vel Pitar se axează pe alocarea de importante resurse financiare şi umane în cele 12 centre de producţie pe care le deţine la nivel naţional, astfel încât acestea să ofere în permanenţă consumatorilor cele mai bune produse de panificaţie.

 • Vel Pitar Tecuci se numără printre primele trei firme fondatoare ale companiei Vel Pitar (1999). Distribuie pâine proaspătă, specialităţi de panificaţie şi produse naţionale ( French Toast, biscuiţi) în oraşul Tecuci şi în judeţele Galaţi, Brăila, Vaslui.

  Punctul de lucru din Tecuci este alături de comunitatea locala ori de câte ori este nevoie. Putem reaminti sprijinul acordat locuitorilor oraşului Tecuci şi celor din judeţul Galaţi (comuna Piscu) în perioade dificile pentru ei (calamităţi naturale).
  Vel Pitar Cluj

  În anul 2001 unitatea de producţie din Cluj (fosta Panegrano S.A.) devine punct de lucru al Vel Pitar.

  Panegrano S.A. a avut sediul pe Calea Baciului nr. 2-4, având 14 secţii de producţie în oraşul Cluj-Napoca. În 2002 Vel Pitar punct de lucru Cluj şi-a mutat sediul pe str. Năvodari, ulterior, revenind pe Calea Baciului (în decembrie 2007).

  Odată cu mutarea din decembrie 2007 s-au adus îmbunătăţiri tehnologice importante: s-a facut trecerea la producţia pe cuptoare cu încărcare şi descărcare automată, iar liniile de divizat şi modelat, de dozare apă sunt şi ele automate. De asemenea, spaţiul de funcţionare din noua locaţie este modernizat şi mult mai generos.

  Produsele locale apreciate cel mai mult de consumatori sunt produsele cu gramaj mare: Franzela Albă Feliată de 700 şi 400g, Pâinea Albă de 1,6 kg, Pâinea Albă Feliată de 900 g şi Pâinea Neagră Feliată de 900 g.

  Similar cu celelalte puncte de lucru, Vel Pitar Cluj comercializează în aria sa de distribuţie (N-V României) şi produsele naţionale cu termen lung (gama de pâini toast – French Toast, rulade şi miniprăjituri, biscuiţi, napolitane).

 • Fabrica de pâine situată pe B-dul 1907 nr. 63 reprezintă unul dintre pricipalele obiective industriale din municipiul Giurgiu. Iniţial proprietate de stat, fosta Întreprindere de Morărit şi Panificaţie, devenită S.C. Panem S.A. în anul 1991, a fost privatizată integral în anul 1998.

  Începând cu noiembrie 2003, când acţionar majoritar a devenit fondul de investiţii Broadhurst Investments Limited, unul dintre cei mai importanţi investitori străini din România, societatea Panem a cunoscut o nouă dezvoltare.

  În luna mai 2005, societatea a fuzionat cu Vel Pitar S.A., companie românească aflată între liderii industriei alimentare, care desfăşoară activităţi la nivel naţional prin 12 centre de producţie.

  O dată cu introducerea de noi concepte privind managementul resurselor, cu abordarea ştiinţifică a procesului de producţie şi comercializare, concomitent cu modernizarea totală a secţiilor de producţie, cu crearea unui parc auto nou, destinat distribuţiei, fabrica Vel Pitar din Giurgiu a devenit o locaţie performantă, modernă, europeană.

  Cu grijă deosebită pentru detalii, păstrând reţetele tradiţionale, folosind materii prime de cea mai bună calitate, ambalaje adaptate cerinţelor de igienă şi păstrării prospeţimii produselor, având specialişti calificaţi la standarde europene, Vel Pitar punct de lucru Giurgiu produce în prezent peste 40 de produse de panificaţie, patiserie şi specialităţi.

  Ca o confirmare a importanţei pe care Vel Pitar S.A. o acordă calităţii produselor, definită prin prospeţime, igienă, controlul materiei prime şi al ingredientelor, punctul de lucru din Giurgiu a primit certificarea nr. RO 1026 pentru standardul ISO 9001/2001 completat în anul 2006 cu obţinerea certificării pentru Management Integrat H.A.C.C.P., ISO 9001, 14001 şi 18001 în domeniul calităţii, siguranţei alimentare, sănătăţii şi securităţii în muncă, precum şi ocrotirii mediului.