Grupo Bimbo își anunță intrarea în România extinzându-și astfel prezența globală în 34 de țări.

  • Compania a anunțat achiziția Vel Pitar, compania numărul unu în categoria de produse de panificație proaspete.
  • Vel Pitar deține peste 12 mărci recunoscute în România în categoria produselor de panificație.
 

București 8 martie 2023. Grupo Bimbo, cea mai mare companie de panificație din lume își anunță intrarea pe piața din România odată cu achiziția Vel Pitar.

Compania Vel Pitar a fost fondată în 1999 iar în prezent deține 10 fabrici de panificație pe tot teritoriul României. Compania are peste 1800 de angajați și un portofoliu extins, cu peste 12 mărci recunoscute de pâine precum și alte produse de panificație. Vel Pitar este cel mai mare producător de produse de panificație proaspete din România. Printre cele mai cunoscute branduri Vel Pitar se numără: French Toast, Grâu Întreg, Chef Gourmand.

Prin intermediul acestei achiziții, Grupul Bimbo continuă să-și consolideze poziția de lider global în produse alimentare, din cereale. Odată cu achiziția Vel Pitar compania cu sediul central în Mexic este acum prezentă în 34 de țări de pe 4 continente.

Rafael Pamias, COO and Chief Sustainability Officer of Grupo Bimbo, a declarat: “Suntem deosebit de încântați să ne extindem într-o piață nouă și să integrăm în familia noastră un număr semnificativ de mărci cunoscute în categoria de panificație, din dorința noastră de a oferi consumatorilor noștri produse realizate cu ingrediente nutritive și rețete clasice și naturale.

Vel Pitar se alătură diviziei EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) avându-l la conducere pe Jose Luis Saiz, care la rândul său îi raportează Directorului General Operațional al grupului.

Jose Luis Saiz, Președinte Bimbo EMEA, a adăugat: “În Bimbo EMEA, avem un obiectiv clar, acela de a ne extinde prezența globală  în rândul celor mai recunoscute, de calitate și apreciate mărci din această regiune. Ca parte a acestei divizii, Vel Pitar se va alătura dezideratului nostru de a hrăni o lume mai bună, acum și împreună cu România.

 

Despre Grupo Bimbo

Grupo Bimbo este liderul și cea mai mare companie din lume din domeniul panificației și un jucător important în piața de produse de impuls. Grupo Bimbo deține 214 facilități de producție și peste 1600 de centre de vanzare plasate strategic în 34 de tări de pe teritoriul a 4 continente: America, Europa, Asia și Africa. Categoriile sale importante de produse includ printre altele pâinea feliată, panificația mică, prăjituri, pâine prăjită, brioșe, covrigi, tortilla & lipii, specialități. Grupo Bimbo fabrică peste 10.000 de produse și deține una dintre cele mai de mari rețele de distribuție din lume, cu peste 3,3 milioane de puncte de vânzare, peste 55,000 de rute de vânzare și peste 141,000 de angajați. Compania este prezentă la bursa Mexicană (Mexican Stock Exchange) BMV, simbol bursier BIMBO și in piața extra-bursieră din Statele Unite cu nivelul 1 ADR, simbol bursier BIMBOY.