FĂ CUNOŞTINȚĂ CU VEL PITAR

Suntem unii dintre cei mai mari producători de produse de panificație şi unii dintre cei mai importanți jucători în domeniul producției şi distribuției de patiserie şi specialități de panificație.

VEL PITAR a fost formată în anul 2001, prin fuziunea a patru fabrici din industria de morărit şi panificație: Mopariv Vâlcea, Berceni Bucureşti, Granpan Tecuci şi Panegrano Cluj. În anii care au urmat, ne-am extins activitățile, achiziționând şi alte companii cu acelaşi profil, astfel încât grupul nostru deține în prezent 10 unități de producție în 9 oraşe principale ale țării, în cadrul cărora activează peste 2500 de angajați.

Încă de la început, păstrăm o grijă deosebită pentru detalii, promovând savoarea produselor pe care le pregătim cu ingrediente atent selecționate, de cea mai bună calitate, ambalate special pentru păstrarea prospețimii şi a gustului pentru o perioadă îndelungată.

De aceea, am investit masiv în tehnologii moderne, inovatoare, care ne-au adus nenumărate premii la concursuri de panificație şi patiserie.

Toată această istorie, pasiune şi expertiză fac ca peste 1 milion de clienți să aleagă VEL PITAR în fiecare zi.

VEL PITAR UN PARTENER DE ÎNCREDERE

PARTENERIAT

Calitatea produselor, tehnologiile folosite, flota de distribuție fac din VEL PITAR, un partener de încredere pentru clienții săi. VEL PITAR livrează zilnic produse de panificație în peste 7000 de magazine atât din comerțul tradițional cât şi din cel modern.

Oferim, pe lângă produsele de înaltă calitate, şi servicii care vin în ajutorul clienților. De exemplu, VEL PITAR are un Centru Național de Comenzi unde clienții pot suna şi comanda produse 24/24h, 7 zile pe săptămână.

PRODUSE EXPORT

Din dorința de a veni în întâmpinarea tuturor clienților, oriunde s-ar afla ei, multe dintre produsele noastre sunt potrivite pentru a fi exportate:

Gama French Toast; Gama Sandwich ‘de Vel Pitar’; Covrigi Vel Pitar; Batonul ‘Doi Frați’ cu mac; Coji de Ecler.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați la adresa:

export.romania@grupobimbo.com

PRODUSE FRANCIZĂ

În completarea ofertei diverse de produse marcă proprie, oferim posibilitatea obținerii francizelor pentru partenerii interesați de promovarea produselor în magazinele specializate de panificație VEL PITAR.

Pentru o ofertă personalizată cu privire la posibilitățile de francizare, vă rugăm să ne contactați la adresa: 

co-packers.romania@grupobimbo.com

AFLĂ MISIUNEA VEL PITAR

Misiunea noastră este să oferim mereu produse de panificație de calitate superioară, la cele mai înalte standarde europene, adaptate cerințelor și nevoilor actuale ale consumatorilor români. Prin specialiștii noștri, ne orientăm în permanență către tehnologii și metodologii noi, care să ne ajute să ducem mai departe legenda VEL PITAR, preparând rețete tradiționale de panificație prin cele mai inovative procedee de producție.

DESCOPERĂ VALORILE CARE SUSȚIN VEL PITAR

VEL PITAR CEL DINTÂI BRUTAR

panificație

La sfârşit de secol XIV este atestat documentar dregătorul Vel Pitar, care era “pus peste pitari şi îngrijea să se găsească făina şi să se coacă în fiecare zi pâine proaspătă pentru domn, curteni şi oştire” (Dimitrie Cantemir, Descriptio Moldaviae). Atribuțiile sale le completau pe cele ale jitnicerului, responsabil cu strângerea şi depozitarea grânelor, dar şi pe cele ale stolnicului, care degusta bucatele înainte de a le trimite la masa domnească.

În acele vremuri, Domnitorii Țărilor Române erau înconjurați de boieri cu roluri importante în buna desfăşurare a activității Curții Domneşti şi a oştirii, pitarul având grijă ca pâinea să fie îndestulătoare şi pe placul familiei domnitoare.

De dimineață până seara, pitarul aproviziona Palatul Voievodal cu pâine proaspătă, care era adusă înaintea lui Vodă pe talgere și farfurii numai de aur și argint, acoperită cu șervete pentru a nu se răci. Când se înfățisa la domnie, pitarul venea îmbrăcat în haine scumpe și se încingea cu brâu de mătase, semn al prețuirii de care se bucura.

Grupul VEL PITAR preia aceste tradiții ale pâinii bine făcute, ale satisfacerii gusturilor celor mai pretențioase, pentru a aduce bucate alese la mesele românilor.

1999
1999-2000
2001
2002 - 2004
2005 - 2007
2007
2015
2017
1999 - Originile Vel Pitar
Achiziționarea de către Broadhurst Investment LTD a două companii românești din industria panificației (Mopariv Vâlcea și Berceni București)
1999 - 2000 Creștere și expansiune
Broadhurst Investment LTD și filialele sale din România a efectuat achiziții multiple
2001 – Crearea companiei Vel Pitar
Contopirea companiilor dobândite anterior a adus la crearea companiei Vel Pitar, o societate care operează la nivel național
2002 - 2004 Consolidarea poziției și achiziții multiple
Vel Pitar își extinde activitatea în România prin achiziționarea a cinci companii
2005 - 2007 Etapa matură de consolidare
Vel Pitar SA încorporează companiile achiziționate
2007 – Spin-off (Divizare)
În această perioadă are loc divizarea societății în companii de morărit, panificație și vânzare cu amănuntul: Spate Spice, Vel Pitar și VP Magasin
2015 - Consolidarea poziției și o noua achiziție
Vel Pitar își extinde capacitatea de producție prin achiziția Spicul SA.
2017 - Creștere și expansiune
Vel Pitar achiziționează o nouă linie de producție pentru fabrica din Cluj Napoca

INVESTIȚII

VEL PITAR a investit încă de la începutul activității zeci de milioane de euro în fabricile şi magazinele achiziționate. Au fost cumpărate linii tehnologice moderne, unice în România, clădirile au fost renovate şi adaptate normelor europene, a fost creat un sistem național de distribuție ce acoperă toată țara, iar producția a fost diversificată pentru a răspunde cerințelor consumatorilor.

Grupul VEL PITAR a investit în linii tehnologice de ultimă generație, complet automatizate, începând cu operația de dozare a făinii, până la procesul final, de ambalare, pentru ca produsele realizate pe aceste linii să fie de calitate superioară (prospețime îndelungată, culoare şi formă constante), iar productivitatea să fie crescută.

Investițiile în tehnologii noi au permis ca atât ambalarea cât și întreg procesul de producție, pentru produsul FRENCH TOAST să utilizeze tehnologia KEINE TOUCH – fără atingere (consumatorul este prima persoană care atinge produsul).

CERCETARE ȘI DEZVOLTARE

Cercetarea bazată pe know-how și tehnologii moderne face ca VEL PITAR să fie numărul unu în ceea ce privește numărul de produse inovative, varietatea sortimentală (pâini funcționale, pâini toast, specialități de panificație, covrigei, cozonaci, patiserie) și calitatea produselor.

Ingredientele utilizate sunt atent selecționate de către specialiștii noștri, iar la fabricarea produselor utilizăm tehnologii de ultimă generație pentru a obține produse de o înaltă calitate. Investim permanent în obținerea de produse gustoase, care se mențin proaspete pe toată perioada termenului de valabilitate și cu valoarea nutritivă ridicată.

Viziunea noastră are la bază oamenii, consumatorii noștri, care merită exclusiv produse cu valoare adăugată la prețuri cât mai avantajoase.

Pentru noi este important să satisfacem exigențele clienților noştri.
De aceea, dacă aveți sugestii sau reclamații, vă rugăm să ne contactați la adresa de email: pr.Romania@grupobimbo.com

Telefonul consumatorului: 021/9116