De vel pitar

Datorită rețetei superioare pâinea este moale și pufoasă cu un termen de valabilitate între 5 și 14 zile, care-și păstrează prospețimea pe toată durata termenului.
beneficii
  • Ambalaj rezistent, atractiv, unitar cu o vizibilitate crescută la raft.
  • Rețeta îmbunătățită de calitate superioară asigură cel mai bun gust și aspect (culoare, volum, formă).
  • Raport bun calitate – preț.
Play Video
icon-aluat-proaspat

ALUAT
PROASPĂT

icon-faina-romaneasca

FĂINĂ
ROMÂNEASCĂ

icon-standarde-europene

STANDARDE
EUROPENE

icon-siguranta-alimentara

SIGURANȚĂ
ALIMENTARĂ

Gama ‘de Vel Pitar’ acoperă majoritatea categoriilor și gramajelor de pâine:

  • Pâini cu faină albă, feliate: 300g, 400g, 500g, 700g
  • Pâini cu faină albă și cartofi, feliate: 500g si 800g
  • Pâini negre feliate: 400g, 900g
  • Pâine din faină intermediară, feliată: 600g
  • Pâine cu faină graham, feliată 500g
  • Pâini toast, sandwich feliate: făină albă 500g și făină neagră 500g

Pâinea este unul dintre cele mai vechi alimente și datează din Neolitic, o perioadă semnificativă în dezvoltarea civilizației umane, prin apariția uneltelor, a primele forme de prelucrare prin foc a cuprului și a agriculturii primitive.

Prima pâine era una nedospită, asemănătoare cu turtele pe care le întâlnim și în zilele noastre. Pâinea dospită a apărut în Egiptul secolului 18 îH, evoluție favorizată de folosirea unui tip de grâu care conținea îndeajuns gluten cât să permită creșterea aluatului.

Timp de secole, pâinea albă a fost considerată “pâinea bogaților”, în timp ce pâinea neagră era destinată celor saraci. Lucrurile s-au schimbat radical în secolul 20, cand valoarea nutritivă superioară a pâinii negre a făcut-o să devină mult mai cautată decât pâinea albă, fiind din ce in ce mai mult asociată cu un stil de viață sănătos.

Gama De Vel Pitar