ALUATPROASPĂT
FĂINĂ ROMÂNEASCĂ
STANDARDE EUROPENE
SIGURANȚĂ ALIMENTARĂ
Gama ‘de Vel Pitar’ acoperă majoritatea categoriilor și gramajelor de pâine:
Pâinea este unul dintre cele mai vechi alimente și datează din Neolitic, o perioadă semnificativă în dezvoltarea civilizației umane, prin apariția uneltelor, a primele forme de prelucrare prin foc a cuprului și a agriculturii primitive.
Prima pâine era una nedospită, asemănătoare cu turtele pe care le întâlnim și în zilele noastre. Pâinea dospită a apărut în Egiptul secolului 18 îH, evoluție favorizată de folosirea unui tip de grâu care conținea îndeajuns gluten cât să permită creșterea aluatului.
Timp de secole, pâinea albă a fost considerată “pâinea bogaților”, în timp ce pâinea neagră era destinată celor saraci. Lucrurile s-au schimbat radical în secolul 20, cand valoarea nutritivă superioară a pâinii negre a făcut-o să devină mult mai cautată decât pâinea albă, fiind din ce in ce mai mult asociată cu un stil de viață sănătos.