Vel Pitar extinde portofoliul produselor sănătoase

5 September 2019

Grija față de o alimentație sanătoasă pornește de la pâine, un element esențial, traditonal. Din aceasta perspectivă grija prinde forma, printr-o alegere înțeleaptă a produselor consumate în familie. În anul 2012, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a elaborat un ghid cu recomandări privind cantitatea de sodiu optimă care ar trebui consumată atât de adulţi, cât şi de copii, în vederea reducerii tensiunii arteriale, dar şi a riscului de boli cardiovasculare, boli coronariene, accidente vasculare cerebrale.

Aportul ridicat de sodiu a fost asociat cu anumite boli netransmisibile iar un consum redus de sodiu poate determina reducerea tensiunii arteriale și a riscului de boli netransmisibile asociate.

Pentru copiii sub 2 ani, expunerea la un consum ridicat de sodiu poate fi deosebit de importantă, deoarece dovezile sugerează că preferința pentru alimentele sărate vine odata cu începerea diversificării la copii.

În acest scop a fost dezvoltat un Ghid de prevenție în cadrul programului “Inițiative în sănătatea publică” în care se interzice consumul de sare la copiii până la 24 de luni. Un studiu australian a pus în evidență că sursele alimentare principale de sodiu (pâine, supă și feluri de mâncare mixte, carne prelucrată, precum și produse de panificație) sunt cele care contribuie la aportul mare de sare. *

Vel Pitar is lărgește portofoliul gamei Grâu Întreg cu un nou produs: Grâu Întreg fără adaos de sare, ambalat și feliat.

Pâinea Grâu Întreg fara adaos de sare păstreaza proprietățile acestui produs unic Grâu Întreg:

  • Realizată din faină 100% integrală, ce se obține printr-un procedeu unic în Piața din România
  • Fară E-uri și fară conservanți
  • Gust deosebit de placut

și adaugă beneficiile unui aliment ce nu conține adaos de sare.

articole similare