ALUATPROASPĂT
FĂINĂ ROMÂNEASCĂ
FĂRĂ E-URI FĂRĂ CONSERVANȚI
STANDARDE EUROPENE
SIGURANȚĂ ALIMENTARĂ
Singura pâine din 100% faina integrala de secara, produsa industrial, in Romania
Secara este o cereală anuala și plantă medicinală originară din Asia de Sud Est și Asia Mică, unde crește ca buruiană în culturile de grâu. Preferă regiunile cu umiditate ridicată și temperatură scăzută, fiind întâlnită în special în zona de deal.
Faina de secară are proprietăți diferite de faină de grâu la coacere, aceasta se explică prin faptul că moleculele de gluten, prin prezența de pentozan nu se produce efectul lipicios ca la făina de grâu pentru a reține gazele din aluat. Însă, datorită prezenței substanțelor mucilaginoase din secară se produce prin coacere o crustă brună aromată, pâinea de secară fiind mai densă în comparație cu pâinea de grâu.
Secară este folosită ca cereală pentru pâine, în special în Europa de est și centrală unde este mai răspândită pâinea de secară.