CLASSE NOIRE

Singura pâine din 100% faina integrala de secara, produsa industrial, in Romania.
beneficii
  • Bogata în fibre, ajuta la o digestie optimă.
  • Pâine foarte sățioasă, recomandată în diete, dar, în același timp, recomandată și în activitățile fizice pentru că eliberarea energiei se face lent și astfel beneficiază de energie pentru mai mult timp.
  • 100% naturală.
Play Video
icon-aluat-proaspat

ALUAT
PROASPĂT

icon-faina-romaneasca

FĂINĂ
ROMÂNEASCĂ

fara-e-uri-fara-conservanti

FĂRĂ E-URI
FĂRĂ CONSERVANȚI

icon-standarde-europene

STANDARDE
EUROPENE

icon-siguranta-alimentara

SIGURANȚĂ
ALIMENTARĂ

Singura pâine din 100% faina integrala de secara, produsa industrial, in Romania

  • O pâine cu istorie. Aceasta era un aliment de bază al vikingilor care au răspândit acest aliment în Europa;
    Bogata în fibre, ajuta la o digestie optimă;
  • Pâine foarte sățioasă, recomandată în diete, dar, în același timp, recomandată și în activitățile fizice pentru că eliberarea energiei se face lent și astfel beneficiază de energie pentru mai mult timp;
  • 100% naturală;
  • Forma ideala de sandwich;
  • Nu are E-uri și conservanți;
  • Are gust deosebit dat de secară.

Secara este o cereală anuala și plantă medicinală originară din Asia de Sud Est și Asia Mică, unde crește ca buruiană în culturile de grâu. Preferă regiunile cu umiditate ridicată și temperatură scăzută, fiind întâlnită în special în zona de deal.

Faina de secară are proprietăți diferite de faină de grâu la coacere, aceasta se explică prin faptul că moleculele de gluten, prin prezența de pentozan nu se produce efectul lipicios ca la făina de grâu pentru a reține gazele din aluat. Însă, datorită prezenței substanțelor mucilaginoase din secară se produce prin coacere o crustă brună aromată, pâinea de secară fiind mai densă în comparație cu pâinea de grâu.

Secară este folosită ca cereală pentru pâine, în special în Europa de est și centrală unde este mai răspândită pâinea de secară.

Gama Classe Noire