Gust, savoare și zâmbete pentru întreaga familie

9 March 2020

Pâinea pe vatră cu maia „5 Guri” este alegerea perfectă pentru întreaga familie.

Pâinea cu maia naturală este cea mai veche formă de pâine obținută prin fermentarea naturală a unui amestec de apă cu faina. Se presupune că pâinea dospită âși are originile în Egipt, cu aproximativ 1500 de ani i.H. când oamenii au descoperit că amestecul de făină cu apă, în contact cu aerul, începe să fermenteze și să ”crească” iar atunci când această maia este adaugată în aluatul obișnuit rezultă o pâine aerată și placută în ceea ce priveste gustul și textura.

Pâinea cu maia este ușor digerabilă iar substanțele nutritive din cereale sunt absorbite mai bine de către organism datorită dezactivării acidului fitic din bobul de grâu. Pâinea cu maia naturală are un indice glicemic mic, nu creează intoleranțe sau alergii și nu balonează deoarece maiaua predigeră aluatul.

Maiaua lichidă conferă o serie de beneficii:

  • Gust și textură deosebite;
  • Absorbție mai bună a mineralelor din cereale;
  • Benefică pentru flora intestinală.

Pâinea cu maia cere timp si atenție, cere efort pentru framantare și răbdare pentru dospire. Astfel, painea 5 Guri de la Vel Pitar este o pâine deosebită dedicată familiilor, care împărtășesc grija și dragostea cu cei dragi.

Această pâine gustosă are un gramaj potrivit de 700 g, pentru a fi împărțită și savurată cu întreaga familie.

5 Guri este o pâine fară E-uri și conservanți iar maiaua naturală obținută prin fermentație de lungă durată îi conferă gustul și textura unei pâini tradiționale.

articole similare